26 Ekim 2014 Pazar

Instagram'da Markanızı Duyurmanın 5 Yolu

Günümüzde internet erişiminin ve sosyal medya platformlarının artması ve bunları kullananların da hızla çoğalması sayesinde; markamızı, yaptığımız işi, ürün ve hizmetlerimizi bu platformlarda duyurma ve oldukça fazla sayıda tüketiciye ulaşma şansına sahibiz.

Ancak bunu yaparken acaba en doğru platform hangisidir, konsantrasyonumu en çok hangisine ayırmalıyım diye de düşünmeden edemiyor insan.

Kısaca hatırlarsak; Bloglar, Facebook, Twitter, Pinterest, Linkedin,Vine ve Instagram gibi ortamlar aklımıza ilk gelenler.

Ben bugün tüm bunların içinden benim de en çok dikkatimi çeken ve en çok kullandığım Instagram'ı incelemek istiyorum.

Bildiğiniz gibi Instagram özellikle akıllı telefon kullanıcılarının kendi çektikleri veya beğendikleri fotoğrafları anında paylaşabildikleri bir ortam sunuyor. Görsel paylaşımın sağlanabildiği Instagram tam da bu nedenle pazarlama açısından bence çok önemli.

Doğrudan tüketiciye ürün ve hizmet sağlayan işletmeler, müşteri çekebilecekleri fotoğrafları doğru etiket ya da diğer deyişle "hashtag"lerle Instagram'da paylaşabilirler. 

5 Adımda Instagram Taktikleri

1. İlginç Ama Basit Resimler Çekin:

Akıllı telefonunuzla ürün ve hizmetlerinizle ilgili ilginç ve basit resimler çekin, resmi anlatan etiketlerle Intagram'da paylaşın. Paylaşımlarınızın basit ve kolay anlaşılır olması, aramalarda size avantaj sağlayacak ve hızla fark edilmenize yol açacaktır.

2. Etiketler Kullanın:

Örneğin sattığınız ürün "BAL" ise, ürün resminizin açıklamasına #BAL yazarsanız, aramalarda sizin  gönderiniz de kullanıcılar tarafından görüntülenebilir. Doğru etiketi kullanabilmek için, Instagram üzerinde diğer çok takipçisi olan, çok beğeni alan popüler kullanıcıların ve gönderilerin etiketlerini inceleyin, onlardan ilham alın.

3. Profilinizi Oluştururken

Tüm diğer sosyal medya platformlarında olduğu gibi, Instagram'da da profilinizi en çok ilgi görecek şekilde hazırlamaya dikkat edin. Diğer sosyal medya hesaplarınıza link verin, sizi en doğru ifade eden etiketleri kullanın.

4. Diğer Kullanıcıları Fotoğraflarınızı Paylaşmaya Yönlendirin

Fotoğraf paylaşımı, ürünlerinizin ve markanızın hızla duyulmasını sağlayacaktır. Müşterilerinizden ürünlerinizle ilgili paylaşımlarda bulunmalarını rica edin.

Hatta ürünlerinizin bulunduğu fotoğrafları, sizin belirleyeceğiniz etiketlerle paylaşan kullanıcılara hediyeler verin. Ürünlerinizin ve hizmetlerinizin nasıl da hızla yayıldığını göreceksiniz.

5. Etkinlikler Oluşturun

Haftalık, günlük kampanyalar, etkinlikler oluşturun. Özel etiketlerle duyurun. Bu etkinlik süresince ve sonrasında düzenli olarak Instagram sayfanıza aynı etiketle yeni fotoğraflar ekleyin.

Paylaştığınız fotoğrafların bir hikayesinin olmasını sağlayın, böylece takipçileriniz diğer hikayelerinizi de merak edecekler ve sayfanıza daha sık uğrayacaklardır.

İşte bu kadar basit...
Benim Instagram hesabımı merak edenler için Instagram kullanıcı kodum SOSYALMEDYAKURDU : https://www.instagram.com/sosyalmedyakurdu/

Haydi Instagram'a.


https://www.hashtags.org/how-to/marketing-how-to/how-to-use-instagram-and-its-hashtags-to-promote-your-brand/
http://blog.gopixel.me/2013/09/26/5-ways-to-promote-your-brand-on-instagram/
https://blog.etsy.com/en/2014/how-to-market-your-shop-with-instagram/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder