22 Kasım 2014 Cumartesi

2015'te Ne İş Yapsam? Diyenlere Yeni Fikirler

2015 tüketici trend araştırmalarına göre; akıllı telefonlar, uzaktan yönetilebilen akıllı evler, giyilebilen teknolojiler, online alıveriş ve online mağazalardan satın alınan ürünlerin dağıtımı konuları yeni yılda ön planda olacak... Dolayısıyla tüketiciler ve bunlara hizmet sunan şirketler de yeni ve farklı hizmetler talep edeceklerdir.

Bu yazımın, yeni yılda ne işler yapsam diyenlere ışık tutabilecek başlıklar içeriyor:

1) Mobil Uygulamalar
İçinde bulunduğumuz akıllı telefon çağında, akıllı telefon mobil uygulama demek.
Uygulama dükkanları; bolca oyun, multimedya , eğlence, astroloji, fal, diyet, fitness ve benzer uygulamalarla dolup taşıyor. Uygulama gerçekten iyiyse, kullanıcılar tarafından kısa zamanda fark edilerek popüler oluyor. Buna en güzel örneklerden biri de "Flappy Bird",  bu oyun küçük bütçelerle de başarılı bir uygulama yapılabileceğinin göstergesi. Siz de kendi uzmanlık ve/ veya ilgi alanlarınız içinden tercih yaparak, uygulama geliştirmek üzere kolları sıvayabilir; alışveriş, arkadaşlık, tarot falı, finans, yemek veya diyet menüleri gibi alanlarda uygulama geliştirebilirsiniz.


2) Sanal Sekreterlik
Birçok şirket maliyet avantajı yaratmak için sanal sekreterler tutuyorlar. Bu iş modelinde sekreterler evlerinden çalışıyor, böylece yol gideri, ofis alanı, enerji ve benzeri kalemlerden tasarruf sağlanmış oluyor. İnsan kaynakları, çağrı merkezleri, pazarlama ve benzeri alanlarda siz de sanal sekreterlik yaparak evden çalışabilirsiniz. Üstelik böyle bir iş için sadece kendi şehrinizle sınırlı da değilsiniz.

3) Mobil Web Tasarımı
Mobil internetin gerçek yaşamımızın vazgeçilmez bir parçası haline gelmesiyle birlikte Mobil Web tasarımcılığı da pek çok farklı alandan insanın katıldığı ve meslek olarak edindiği bir iş sahası oldu. Günümüzde şirketler kullanıcı dostu mobil web sitelerine geçiş yaparak, müşteri tabanlarını genişletmek istiyor ve bu alanda deneyimi olan profesyonellerle çalışmayı tercih ediyorlar. Bu konuda çalışmak istiyorsanız, birkaç kurs aldıktan sonra önce kendi sitenizi hayata geçirmekle işe başlayabilirsiniz...

4) Bağımsız Yazarlık
Eğer bu konuya ilginiz ve yeteneğiniz varsa, bağımsız yazar olabilirsiniz. Birçok web sitesi yöneticisi, site içerikleri üretmek ve güncel tutmak için bağımsız yazarlarla anlaşıyorlar. Aslında, basın bültenleri, sosyal medya siteleri de benzer şekilde bu tür yazarlarla çalışıyorlar.  Bağımsız yazar olmanın en iyi tarafı, esnek çalışma saatleri, evden çalışabilme ve sevdiğiniz bir işi yapabilmenizdir. Yazmayı seviyorsanız, bu size hem eğlenceli vakit geçirme imkanı ve hem de birçok konuda araştırma yaparak o konularda yazma imkanı sağlayacaktır. Bağımsız yazarlığa adım atmak için hemen bir blog açarak ilginizi çeken konularda yazabilir, şimdiden bu konuda bir çevre edinmeye başlayabilirsiniz. Tabii SEO teknikleriyle ilgili araştırmalar yapmayı da ihmal etmemelisiniz.

5) Online Mağaza
Eğer iyi olduğunuz bir alan varsa, bir online mağaza açarak ürünlerinizi bu yoldan satabilirsiniz. Bu mağaza sayesinde tüm dünyadan 7x24 müşterileriniz olabilir. "Ama ben nasıl mağaza açabilim ki? Teknik konulara uzağım." diyorsanız, size iyi bir haberimiz var, yeni yazılımlar sayesinde mağaza kurulumu artık çok basit. Diğer taraftan ürünlerin gönderimi ile gümrük tarafındaki kısıtlamaları çok iyi incelemeniz gerekli. Eğer tüm dünyaya satış yapacaksanız, maliyeti en uygun gönderi yöntemlerini keşfetmelisiniz. Diğer yandan, müşterilerinizin bilgi alabileceği, sorularını yöneltip destek isteyebileceği bir çağrı hattınız da olmalıdır, ya da bu tür destekleri verebilen çağrı merkezleri ile anlaşma yapabilirsiniz.

6) Fotoğrafçılık
Günümüzde fotoğrafçılık konusunda da oldukça fazla talep gözleniyor. Eğer bu konuya ilginiz ve yeteneğiniz varsa, kısa bir kursa katılarak işin sanatsal kısmını öğrenebilir ve fotoğraf kalitenizi geliştirmekle işe koyulabilirsiniz. Öncelikle kendinize bir portföy oluşturmalı ve hangi alanda uzmanlaşmak istediğinize karar vermelisiniz. Doğal hayat, özel günler, düğünler, doğumlar, yemek fotoğrafçılığı size ilham verebilir. 
Bilinen ve aranan bir fotoğrafçı haline gelmek için çok çalışmalı, çevre edinmeli ve iletişim kanallarınızı açık tutmalısınız. 

Ref:
http://www.businessin2015.com/service-business-ideas-2015/
http://www.businessin2015.com/business-trends-2015/
http://www.mintel.com/press-centre/retail-press-centre/m-commerce-to-help-double-europes-online-retail-sales-between-2013-and-2019

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder